Tiivistelmä Varsinais-Suomen Kokoomuksen vaaliohjelmasta – “Ihmisille valinnan mahdollisuuksia”
Varsinais-Suomen Kokoomus julkaisi vaaliohjelmansa viime vuoden joulukuussa.
Ohjelman pääviestinä on keskittyminen palveluja käyttävään ihmiseen, ei hallintoon tai organisaatioon.
“Varsinais-Suomen hyvinvointialueesta tulee todella tärkeä toimija, joka työllistää yli 20 000 henkeä ja jolla on yli kahden miljardin euron budjetti. Siitä ei kuitenkaan saa tehdä joustamatonta möhkälettä. On tärkeää hyödyntää sosiaali- ja terveyspalveluissa kaikki parhaat voimat julkiselta puolelta, yrityksistä sekä järjestöistä. Ihmisille pitää antaa valinnan mahdollisuuksia itseä koskevissa asioissa,” toteaa Ville Valkonen, Varsinais-Suomen Kokoomuksen puheenjohtaja.
Myös lähipalvelut ja perheet ovat vahvoina painotuksina ohjelmassa.
“Lääkäripalvelut on säilytettävä lähipalveluina, joiden tulee olla saavutettavissa ekologisin keinoin joko kävellen, pyöräillen tai joukkoliikenteen avulla” määrittelee linjaa Kustavin kunnanhallituksen puheenjohtaja, aluevaaliehdokas Antti Ääritalo.
“Ilman hyvinvoivia lapsia, nuoria ja perheitä ei meillä ole tulevaisuudessa työlle tekijöitä, veroille maksajia tai yhteisille asioille hoitajia.” toteaa VTM, ehdokas Janika Takatalo. “Siksi on tärkeää järjestää muun muassa laadukasta ja joustavaa neuvolatoimintaa perheitä lähellä. Näin ongelmat eivät pääse kasautumaan ja niihin voidaan puuttua oikea-aikaisesti,” Takatalo jatkaa.
Kokoomus listasi vaaliohjelmassaan kuusi ratkaisua toimiviin hoitoketjuihin ja kattaviin pelastuspalveluihin
- Saavutettavat ja monikanavaiset palvelut – ajasta ja paikasta riippumatta.
- Oikea-aikainen, laadukas ja vaikuttava palvelu – tuottajana julkinen, yksityinen tai kolmas sektori.
- Hyvinvoiva henkilöstö on kaiken perusta, joka rakennetaan taitavalla johtamisella.
- Resurssit palveluihin hallinnon sijaan. Ei luoda maakuntaveroa, vaan verokertymää lisäävää työtä.
- Luodaan turvaa kattavilla pelastuspalveluilla ja hyvällä yhteistyöllä osana hoitoketjua.
- Varmistetaan tiivis huolenpidon ketju kuntien ennaltaehkäisevän toiminnan ja hyvinvointialueen välille, sillä alueen palveluita tarvitaan vain silloin kun ennaltaehkäisy ei ole riittänyt.
“Myös psykologinen tuki esimerkiksi nuorille terapiatakuun avulla on korvaamattoman tärkeä. Lapsiin ja nuoriin panostamalla panostamme tulevaisuuteen!” muistuttaa Takatalo.
Tulevan hyvinvointialueen merkittäviä päätöksiä tulee olemaan oman ja kilpailutetun toiminnan määrät. Suomessa on kirjavia käytäntöjä siinä, miten paljon sosiaali- ja terveyspalveluja tuotetaan julkisesti ja miten paljon yksityisesti.
“Kokoomus tavoittelee yrittäjämyönteistä hyvinvointialuetta, joka antaa mahdollisuuksia paikallisille pienyrityksille, “ toteaa Ville Valkonen.